Vi arbetar hårt med att ha långa, täta och personliga kontakter med våra leverantörer av Laboratorieutrustning Vårt mål är att vi tillsammans alltid ska ha en maximal servicegrad mot våra kunder och kunna ha högsta möjliga kunskap och tillgänglighet. Vi arbetar alltid med leverantörer där vi kan erbjuda våra kunder både försäljning och lokal service på Laboratorieutrustning.

Infors är ett schweiziskt företag som startades redan 1965 av Alexander Hawrylenko och samma år fick han också sitt första patent. (HT i logon betyder för övrigt Hawry­lenko Technology.) Redan 1967 byggdes den första skakapparaten och allt sedan dess har de legat i front­linjen när det gäller utveckling av skakapparater, skakinku­batorer och bioreaktorer.. Med Multitron som i sin första version lanserades 1991 satte de en helt ny standard vilket nu kan ses i form av otaliga kopior tillverkade av andra företag. 2019 lanserades den senaste versionen, Multitron 4, som dessutom nu kan styras och loggas från den egenutvecklade programvaran eve.

Infors designar och utvecklar inte bara själva instrumenten utan också all elektronik och mjukvara. Totalt arbetar nu på Infors drygt 100 personer som sysslar med ut­veckling, produktion, support och försäljning. LAB Sweden AB har arbetat med Infors sedan 2003 och LAB Norway arbetar med Infors i Norge sedan 2016.

Läs gärna mer om Infors på deras hemsida: www.infors-ht.com och nedan hittar du länkar till produkterna.

Bioreaktorer/fermentorer Skakbord Skakinkubator

Systec har i över 20 år tillverkat autoklaver som är speciellt utvecklade för sterilisering av produkter inom alla typer av laboratorier såväl på forskningslab som inom produktion. Programmet innehåller autoklaver i storlek upp till 1800L. Det finns både vertikala och horisontella modeller, den horisontella dessutom även i genomräckningsutförande. Företaget har sitt huvudkontor i Wettenberg och produktion i Westerkappeln i Tyskland.

Läs gärna mer om Systec på deras hemsida: https://www.systec-lab.com/ och nedan hittar du länkar till produkterna.

Autoklaver Mediaberedare Plattgjutare

Miele är marknadsledande leverantör av Laboratorieutrustning i Europa på desinfektion för medicinskt och la­bo­ra­torie­bruk och har gjort detta sedan 1960-talet. Miele tillverkar ett komplett sortiment av disk desinfektörer och till­behör för alla typer av laboratoriegods inom t.ex. skolor, sjukhus, industri, läke­medel och forskning. Kvaliteten har alltid varit det högst prioriterade, och Miele har därför valt att tillverka ända upp till 80 % av alla ingående kom­pon­enter själva.

Läs gärna mer om Miele på deras hemsida: Miele Professional och nedan hittar du länkar till produkterna.

 Labdiskmaskiner

YSI Life Sciences är en del av YSI Incoporated and Xylem, Inc. Företaget startades 1948 och var tidigare känt som Yellow Springs Instrument Company.YSI har en lång historia inom life science och den bioanalytiska marknaden och är kanske mest kända för att ha lanserat världens första kommersiella glukosanalysator för helblod redan 1975. Idag mäter deras bioanalytiska system kritiska data för ett brett område applikationer – från diabetesforskning till bioetanolproduktion.

Läs gärna mer om YSI på deras hemsida: YSI Life Science och nedan hittar du länkar till produkterna.

YSI 2500 Serien YSI 2900 Serien

LAB Service arbetar med MANTECH som tillverkar laboratorie-, process- och bärbara analysatorer för vatten, jord och livsmedel. Analysatorerna används i fabriker, universitet, ackrediterade laboratorier och fältoperationer. Produkterna är tillförlitliga i mer än 45 länder och genererar över 500 000 resultat varje dag, MANTECH-analysatorer ger högkvalitativa resultat för pålitligt beslutsfattande.

Läs mer om MANTECH produkter på deras hemsida här.

Flowbot One

Flow Robotics startade i 2015 i Köpenhamn Danmark som ett spinn off ifrån högskolan och har idag alla utveckling och produktion i Köpenhamn. Företaget skapar flexibla pipetteringsrobotar med fokus på att få så liten uppstartstid ifrån installation till produktion. Fokus ligger på att snabbt enkelt sätta upp protokoll och automatisera repetitiva pipetteringar för laboratorium. För att minimera uppstartstiden så är robotarna kontrolleras via en webbläsare och ingen installation behövs eller programmering.

Läs gärna mer om Flow robotics på deras hemsida: https://flowrobotics.com/och nedan hittar du länkar till produkterna.

PHCbi

PHCbi Panasonic har levererat laboratorieutrustning i mer än 50 år och är speciellt kända för deras CO2 inkubatorer och frysar -30,-80 . Deras frysar och inkubatorer har varit dominerande på marknaden i många år. PHCbi har sitt huvudkontor Nederländerna där de har lager, service och säljsupport.

Läs gärna mer om PHCbi på deras hemsida: PHCbi och nedan hittar du länkar till produkterna.

CO2inkubatorer Lågtemperatursfrysar


Leverantör Stanhope-Seta LAB Analytical

LAB Analytical Nordic AB har tecknat ett exklusivt distributörsavtal med Stanhope-Seta.
Stanhope-Seta är marknadsledande inom testutrustning framförallt för petroleum- och polymerprodukter men har även ett stort produktsortiment inriktat mot analys av läkemedel och kosmetika enligt internationella branchstandarder (ASTM, IP, ISO, DIN etc.).

Under sina drygt 50 verksamma år har man byggt upp ett gott rykte gällande kvalité, design och instrumentprestanda. Instrumenteringen är inriktad mot fysikalisk/kemisk analys så som till exempel flampunkt, viskositet, densitet, vattenhalt och konduktivitet.

För mer information om produkterna och applikationer/metoder, se Stanhope-Setas hemsida.


Leverantör Bellingham + Stanley LAB Analytical

LAB Analytical Nordic ett samarbete med Brittiska Laboratorieutrustning leverantören Bellingham + Stanley gällande försäljning av digitala polarimetrar och refraktometrar.

Bellingham + Stanley har lång och gedigen erfarenhet inom optik, elektronik och programmering och är en av marknadens ledande tillverkare av polarimetrar och refraktometrar.

För mer information om produkterna och applikationer/metoder, se Bellingham + Stanleys hemsida.