LAB Service erbjuder kvalificerade tjänster inom Installation och validering, avhjälpande underhåll, förebyggande underhåll (PM) och servicekontrakt. Vi supportar inte bara de produkter vi själva säljer utan hjälper även till med utrustningar av andra fabrikat. Vi har stor erfarenhet inom området och hjälper gärna till att ta fram protokoll enligt era riktlinjer och önskemål, genomförande och rapportering.

Vi utför service på bland annat autoklaver, diskmaskiner, inkubatorer, centrifuger, refraktometrar och mycket mer. Om du går in på vår systersida här så kan du se de instrument vi säljer och i de flesta fall även utför service på.

Följande tjänster kan vi hjälpa dig med:

Installation och validering: installation av instrument, installation av mjukvara, kontroll av instrumentets funktioner och kontroll av mjukvarans funktioner samt kort genomgång av instrumentets funktioner.

Utökad Installation: installation av instrument, installation av mjukvara, kontroll av instrumentets funktioners så att det håller tillverkarens specifikationer, kontroll av mjukvarans funktioner samt längre genomgång av instrumentets funktioner.

  • DQ: Designkvalificering baserat på kravspecifikation (URS)
  • IQ: Installationskvalificering Standard från leverantör eller anpassat efter kundens krav och önskemål
  • OQ: Funktionskvalificering Standard från leverantör eller anpassat efter kundens krav och önskemål
  • PQ: Processkvalificering Standard ifrån leverantör eller anpassat efter kundens krav och önskemål
  • FAT: Acceptanstest hos leverantör
  • SAT: Acceptanstest hos köpare

Förebyggande underhåll: Planerade underhåll enligt serviceprotokoll, standardiserad protokoll kompletterande till IQ OQ, kontroll av instrumentets specifikationer, rengöring, dokumentation.

Avhjälpande underhåll: Vi erbjuder våra kunder reparationer på plats hos kund eller att vi utför reparationer på våra kontor. Vi hjälper till med att antingen hämta utrustning eller boka upphämtning hos kund till vårt närmaste kontor.

Kontakta oss för att diskutera validering för er utrustning och behov.