LAB Service erbjuder kvalificerade tjänster inom Installation, reparation, årliga kontroller (PM), validering och servicekontrakt. Vi supportar inte bara de produkter vi själva säljer utan hjälper även till med utrustningar av andra fabrikat. Vi har stor erfarenhet inom området och hjälper gärna till att ta fram protokoll enligt era riktlinjer och önskemål, genomförande och rapportering.

Följande tjänster kan vi hjälpa dig med:

Installation: installation av instrument, installation av mjukvara, kontroll av instrumentets funktioner och kontroll av mjukvarans funktioner samt kort genomgång av instrumentets funktioner.

Utökad Installation: installation av instrument, installation av mjukvara, kontroll av instrumentets funktioners så att det håller tillverkarens specifikationer, kontroll av mjukvarans funktioner samt längre genomgång av instrumentets funktioner.

Årlig kontroll/underhåll: Standardiserad protokoll kompletterande till IQ OQ, kontroll av instrumentets specifikationer, rengöring, dokumentation.

Reparationer: Vi erbjuder våra kunder reparationer på plats hos kund eller att vi utför reparationer på våra kontor. Vi hjälper till med att antingen hämta utrustning eller boka upphämtning hos kund till vårt närmaste kontor.

DQ: Designkvalificering

IQ: Installationskvalificering Standard från leverantör eller anpassat efter kundens krav och önskemål.

OQ: Funktionskvalificering Standard från leverantör eller anpassat efter kundens krav och önskemål,

PQ: Processkvalificering Standard ifrån leverantör eller anpassat efter kundens krav och önskemål.

FAT: Acceptanstest hos leverantör

SAT: Acceptanstest hos köpare

Kontakta oss för att diskutera validering för er utrustning och behov.